Sonntag, 31. März 2019


Visszatekintés egy életműre


Nagykárolyi festőművészre, a munkásságára visszapillantó, az előtt főt hajtó kiállítást nyitottak meg vasárnap délután a Károlyi-kastélyban. Lukácsovits Magda műveiből álló retrospektív kiállítást avattak.
A nagykárolyi festőművész életművének emléket állító tárlaton a jelenlévőket Adrian Ștefănuți, a Gróf Károlyi Kulturális Idegenforgalmat Népszerűsítő Központ munkatársa köszöntötte, majd Erli Mária Tünde szolgált adalékokkal Lukácsovits Magda életéből, munkásságáról. Sándor Tivadar tisztelendő emlékezett meg a művészre, míg Baricz Lajos tisztelendő verseket szavalt.
A kiállításmegnyitón számosan voltak jelen, köztük a művésznő gyermekei, Hatzack-Lukácsovits Krisztina és Wilfried.
A tárlatavatón keretében a marosvásárhelyi Lokodi Károly (hegedű, a Tiberius-kvartet tagja) és Bordos Kinga (zongora) szolgált számos zenei művel, így Eduard Elgar – Salut d’ Amour, Maurice Ravel – Pavane pour une infante défunte vagy J. S. Bach – Air.
A kiállítás keretében portrék, tájképek, grafikai alkotások, csendéletek láthatók, illetőleg képek a művész templomokbeli alkotásairól. Mindezeket egyaránt megtaláljuk a kastély emeleti termeiben, illetőleg a földszinti termekben. A kastély nyitvatartási rendje szerint látogathatók.
A rendezvényt a Nagykárolyi Kulturális és Sportigazgatóság, illetőleg a Gróf Károlyi Kulturális Turisztikát Népszerűsítő Központ támogatásával tartották meg.
Közlemény
forrás: 













forrás:
https://anziksz.com/2018/09/16/visszatekintes-egy-eletmure/#more-98672

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen